Nieuws

Steeds meer aannemers en architecten ontdekken het nieuwe bouwen met staalframe. We lichten er enkele lopende projecten voor u uit:


Utrecht, kubuseiland, hier bouwt Staalframebouw-Nederland een woning met Staalframe van Frame Factory.
De woning is ontworpen door 030 Architecten te Utrecht. De bouw is op afspraak te bezoeken.


Ook het vierde ontwerp op het kubuseiland in Utrecht van Sander van Merode van Architectenbureau Studio M te Amsterdam krijgt gestalte. ook deze woning wordt gerealiseerd door Van der Veldt Bouwservice. De bouw is op afspraak te bezoeken.


In Utrecht op het kubuseiland bouwt Van der Veldt Bouwservice het derde ontwerp van Sander van Merode van Architectenbureau Studio M te Amsterdam. De bouw is op afspraak te bezoeken.


Amersfoort, in bos Uyterlinden is FM Bouw uit Bunschoten gestart met de bouw van een riante woning, geheel onderkelderd. De woning is ontworpen door Sander van Merode van Architectenbureau Studio M te Amsterdam.
De bouw is op afspraak te bezoeken.


In de Assen is RV Bouw uit Emmen begonnen met de bouw van de eerste woning van een twee onder één kap. De woning is getekend door Artotech, eveneens uit Emmen. De bouw is op afspraak te bezoeken.


In de Almeerse wijk Oosterwold is Aannemingsbedrijf Gebroeders De Ruiter BV gestart met de bouw van een bungalow met zwembad. De woning is ontworpen door Ron van Bakel Architecten uit Haarlem. De bouw is op afspraak te bezoeken.


Diemen, Op de Sniep, hier wordt alweer de derde woning met Staalframe van Frame Factory geplaatst.
De uitvoer is in handen van Van der Veldt Bouwservice. De woning is ontworpen door Sander van Merode van Architectenbureau Studio M te Amsterdam. De bouw is op afspraak te bezoeken.


In Pijnacker is gestart met de bouw van een woonhuis door LV Bouw uit Naaldwijk, de woning is ontworpen door WNS Architecten uit Wateringen.


Diemen, Op de Sniep, hier wordt weer een woning met Staalframe van Frame Factory geplaatst.
De uitvoer is in handen van Van der Veldt Bouwservice. De woning is ontworpen door Sander van Merode van Architectenbureau Studio M te Amsterdam. De bouw is op afspraak te bezoeken.


FM Bouw uit Bunschoten is gestart met de bouw van een riante woning met kelder, atelier en galerie.
De woning staat in Amersfoort en krijgt de vorm van een diamant, hier komen de mogelijkheden van bouwen met Staalframe helemaal tot hun recht.
De woning is ontworpen door Ook Architecten uit Amersfoort. De bouw is op afspraak te bezoeken.


Idacon uit Tilburg is in Eindhoven gestart met de bouw van een woning ontworpen door Architectenbureau VANDERZANDEN uit Bergeijk.


In Tilburg, op de niewbouwplaats Waranda is FM Bouw uit Bunschoten gestart met de bouw van een woning.
De woning is ontworpen door Megens Bouw & Advies uit Nuland.


Soester Bouw uit Soest is in Born gestart met de bouw van een villa ontworpen door 3dVisie uit Sittard.
De bouw is op afspraak te bezoeken.


In Wijchen bouwt ZBO Bouw uit Vechel aan een vrijstaande villa. De woning is ontworpen door Architectenbureau Geert Billekens uit Venlo.
De bouw is op afspraak te bezoeken.


Van Herk Bouw BV uit Schoonhoven heeft een begin gemaakt met de bouw van een tweede villa te Rotterdam. Het Staalframe casco wordt nu opgebouwd. De bouw is op afspraak te bezoeken.


Rozendaal, Gelderland, FM Bouw uit Bunschoten is gestart met de bouw van een riante woning met kelder.
De woning is ontworpen door Architectenbureau Geert Billekens uit Venlo.
De bouw is op afspraak te bezoeken.


Van Herk Bouw BV uit Schoonhoven is gestart met de bouw van een luxe villa te Rotterdam. Douwe van der Wal heeft het huis ontworpen en gaat er zelf wonen. De bouw is op afspraak te bezoeken.


Bouwbedrijf Fred Meeder BV is gestart met de bouw van een luxe villa te Zeist. De woning is ontworpen door Sander van Merode van Architectenbureau Studio M te Amsterdam. De bouw is op afspraak te bezoeken.


Houthalen Belgie, hier is Algemeen bouwbedrijf Ludo Diliën B.V.B.A. gestart met de bouw van een woning.
De woning is ontworpen door Jos Smeets.


Diemen, Op de Sniep, hier is FM Bouw uit Bunschoten gestart met de bouw van een riante woning.
De woning is ontworpen door Sander van Merode van Architectenbureau Studio M te Amsterdam.
De bouw is op afspraak te bezoeken.


Bouwbedrijf Fred Meeder BV is gestart met de bouw van een luxe villa te Soest. De woning is ontworpen door
LM Design, eveneens uit Soest. De bouw is op afspraak te bezoeken.


In Amersfoort komt middenin de bossen bij Soesterberg een woonhuis op een kelder de bouw wordt verzorgd door Aksen Smartbouw uit Zaandam, de woning is ontworpen door D.B.C. Nijkerk.


In Oosterhout is gestart met de bouw van een woonhuis door Bouwservice Bartelen uit Roosendaal, de woning is ontworpen door Architectenbureau Kees Jacobs uit Dongen.


In Monster is gestart met de bouw van een woonhuis door LV Bouw uit Naaldwijk, de woning is ontworpen door WnS Architecten uit Wateringen.


Bouwbedrijf Fred Meeder BV is gestart met de bouw van de tweede Kubus woning. De woning komt ook op het zogenaamde Kubuseiland en is de tweede van een reeks Staalframe woningen. Ook deze woning is ontworpen door Sander van Merode van Architectenbureau Studio M te Amsterdam.


Ook in Monster is door Aannemersbedrijf Schotte bv uit Pijnacker gestart met de bouw van een woonhuis, de woning is ontworpen door WnS Architecten uit Wateringen. Het casco wordt opgebouwd door FM Bouw uit Bunschoten.


In Utrecht, Lage Weide is Bouwbedrijf Fred Meeder BV gestart met de bouw van een Kubus woning. De woning komt op het zogenaamde Kubuseiland, alwaar de komende tijd meerdere Staalframe woningen gerealiseert zullen worden. De woning is ontworpen door Sander van Merode van Architectenbureau Studio M te Amsterdam.


In Noordwijk zijn Timothy Meaker en Wendy van Leeuwen gestart met hun Tiny House, het casco was in twee uur opgebouwd en nu kan het afbouwen beginnen. Op weg naar een mooi plekje aan het strand van Noordwijk?


In Almere is Bouwbedrijf Noordersluis gestart met de bouw van het appartementen complex Villa Homerus. Het beton werk wordt uitgevoerd door NE Ruwbouw Combinatie uit Bunschoten en de gevelelementen worden uitgevoerd in Staalframe en gemonteerd door FM Bouw uit Bunschoten.


Aannemersbedrijf Aspect uit Hoofddorp heeft een woning in Amsterdam IJburg gebouwd.


FM Bouw uit Bunschoten heeft in 6 dagen het casco voor een woning te Vaassen gebouwd.


In Tilburg is een optopping van winkelpanden langs de Heuvelstraat gerealiseerd. Boven de H&M, de Kijkshop en andere winkels komt een uitbreiding van ruim 1.700 m² en dat terwijl de winkels op de begane grond gewoon open blijven, voorwaar geen sinicure. Frame Factory levert de 1.700 m² Staalframe elementen,
FM Bouw plaats deze en voorziet de elementen van zwaluwstaartplaten. Na het storten van een betonvloer kan de verdere opbouw dan beginnen.Ton van Vliet's Bouw heeft een energiezuinige woning in Alphen a/d Rijn opgeleverd. Deze woning ontworpen door Architectenbureau Kees Jacobs. De bouwtijd heeft precies 3 maanden gevergd.


FM Bouw uit Bunschoten bouwt een vakantiebungalow met zwembad in de Dordogne, Frankrijk.

Frame Factory BV, Staalframebouw Frame Factory BV, Staalframebouw
-----------------------------------------------Dit is het resultaat na twee weken noeste arbeid met 4 man.


In Schipluiden is gestart met de bouw van een woonhuis door FM Bouw uit Bunschoten, de woning is ontworpen door Sander van Merode van Architectenbureau Studio M te Amsterdam. Het casco is inmiddels opgeleverd, op de pagina Montage kunt u een uitgebreid verslag van de opbouw vinden.


EPC naar 0,4. Een probleem?
Vanaf 1 januari 2015 geld er een nieuwe eis voor de energiezuinigheid van nieuwbouwwoningen. Vanaf die datum dienen nieuwbouwwoningen 50% energiezuiniger te worden gebouwd dan daarvoor. Een hogere mate van energiezuinigheid kan worden gerealiseerd door meer, maar vooral ook beter en te gaan isoleren, een beter kierdichting te realiseren en in sommige gevallen de installaties aanpassen. Bij een staalframe woning zijn deze zaken al standaard en lijden dus niet tot prijsverhogingen.


Schetsontwerpen?
U heeft een kavel op het oog en wilt weten welk type woning u daarop mag bouwen. Meestal moet u bij de gemeente ook een schets indienen om het proces te starten. Frame Factory werkt samen met een aantal sites waar een groot aantal ontwerpen op staan, mail of bel ons voor meer informatie. 


Productinformatie: Aardbevingsbestendigheid 
In het noorden van ons land, maar inmiddels ook elders, is veel te doen voor aardbevingen. Al lang wachten opdrachtgevers van nieuwe woningen op een goed systeem. Woningen van Staalframe zijn verregaand aardbevings-proof. Constructeur Jorge Paesch van Constructieadvies.nl heeft in een paar zinnen verwoord hoe het kan dat lichte systemen beter bestand zijn tegen aardbevingen:

Aardbevingen zorgen ervoor dat gebouwen horizontaal (en een beetje verticaal) heen en weer gaan bewegen. Met name de horizontale bewegingen leveren problemen op voor onze traditioneel gebouwde woningen van metselwerk en beton. Grofweg 10 tot 15 % van het totale gewicht van de woning zal door de bewegingen omgezet worden in een horizontale belasting op de woning. Hier gaat het vaak fout, met schade (of erger) tot gevolg.

De horizontale belasting die bij aardbevingen ontstaat is normaal gesproken namelijk vele malen groter dan de windbelasting waarmee onze huizen in Nederland worden ontworpen. Hiermee hebben we gelijk een belangrijke reden te pakken waarom een staalframe woning in basis veel beter bestand is tegen aardbevingen dan een woning met een stenen casco, zoals beton en metselwerk. Een staalframe woning is veel lichter in gewicht dan een stenen woning. De horizontale belasting die bij een aardbeving geactiveerd wordt dus ook!

Daarnaast heeft staal de eigenschap om trekspanningen op te kunnen nemen. Steen heeft deze eigenschap minimaal waardoor metselwerk snel scheurt en beton gewapend moet worden (met staal). Staal is ook veel flexibeler dan metselwerk en beton.

Tevens speelt de wijze van het opbouwen van de casco’s een rol. Bij traditionele bouw is het heel normaal dat we een prefab betonvloer “los” op een gemetselde wand leggen. De zwaartekracht zorgt ervoor dat de vloeren blijven liggen, totdat de aarde gaat beven. Bij staalframe worden alle constructieve elementen vanaf de fundering tot de nok aan elkaar vastgeschroefd zodat bij aardbevingen de onderdelen daar blijven waar we ze willen hebben. En mocht er onverhoopt ooit toch iets helemaal misgaan……..de overlevingskansen bij het instorten van een staalframe zijn veel groter dan in een stenen casco.

Genoeg redenen om in een aardbevingsgebied te bouwen met staalframe en dan hebben we het niet eens gehad over de snelle bouwtijd, de zeer hoge isolatiewaarde en dus lagere energierekening, de onbrandbaarheid etc.